VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Bestuur / CPOV e.o.

logo cpovDe Stichting CPOV e.o. (Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving) is opgericht op 1 augustus 1999 en ontstaan na de fusie van een drietal besturen in Veenendaal te weten: de Stichting Samenwerkende Christelijke Scholen, de Vereniging van Christelijk Nationaal Schoolonderwijs en de Vereniging Christelijk Speciaal Onderwijs.

Op 1 augustus 2000 heeft opnieuw een fusie plaatsgevonden en wel met het bestuur van de ds. Van Lingenschool in Zetten en het bestuur van de christelijke basisschool Rehoboth in Ochten.

Onze scholen hebben gezamenlijk ongeveer 4000 leerlingen en er zijn ca. 400 personeelsleden werkzaam bij onze organisatie.

Missie
De stichting heeft tot doel de oprichting en instandhouding van scholen voor primair en speciaal christelijk onderwijs. Daarbij is zij erop gericht kinderen een ononderbroken ontwikkelingsproces te laten doorlopen met als doel hen voor te bereiden op een plaats in de samenleving, gebaseerd op Bijbelse waarden en normen, waarin het welzijn van het kind voorop staat.

Visie
Onze bron is de bijbel; het woord van God. Vanuit deze bron willen we kinderen opvoeden in verantwoordelijkheid, eerlijkheid en respect voor zichzelf en voor elkaar. Wij willen kinderen oprechte deelnemers maken van onze samenleving.
Wij gaan voor passend onderwijs voor alle leerlingen. Daar waar nodig met aanvullende expertise, zorg en middelen; en met ondersteuning vanuit of binnen onze speciale (onderwijs) voorzieningen.
We willen een geborgen leerklimaat voor de leerling met goed gekwalificeerd personeel in een prettige en goed geoutilleerde werkomgeving binnen een transparante organisatie.

De volgende scholen vallen onder de Stichting CPOV e.o.:

 1. Het Baken in Veenendaal
 2. De Burcht in Veenendaal
 3. De Ceder in Veenendaal
 4. Het Erf in Veenendaal
 5. De Grondtoon in Veenendaal
 6. De Juliana van Stolbergschool in Veenendaal
 7. ds. Van Lingenschool in Zetten
 8. De Rehobothschool in Ochten
 9. De Schakel in Veenendaal
 10. School Alex in Veenendaal
 11. Het Speelkwartier in Veenendaal
 12. Tamim in Veenendaal
 13. De Windroos in Veenendaal (school voor speciaal basisonderwijs)

De directeur is belast met leidinggevende taken op een school en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van die school en daarop rechtstreeks aanspreekbaar door de algemeen directeur.

Iedere school heeft een managementteam. Dit team bestaat uit de directeur, een of meerdere bouwcoördinatoren en de intern begeleider. Het aantal bouwcoördinatoren op een school is afhankelijk van de grootte van de school.

In 2010 heeft Ralph van Manen een speciaal lied voor het CPOV geschreven. Dit lied werd tijdens de jaaropening van het CPOV op 1 september 2010 door Ralph van Manen zelf ten gehore gebracht.
Klik hier om het CPOV lied te beluisteren en/of te downloaden.

De adresgegevens van de Stichting CPOV e.o. zijn:

Stafbureau CPOV e.o.
Landjuweel 16-5
3905 PG Veenendaal
Telefoon: 0318-519076
Fax: 0318-518821
E-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.cpov.nl