VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Artikelen

Tussenschoolse opvang

broodspelenBrood & Spelen verzorgt op onze school de tussenschoolse opvang. Brood & Spelen heeft hiervoor een schoolcoördinator aangesteld. De coördinator is contactpersoon voor de school en de ouders en draagt zorg voor het reilen en zeilen tijdens het overblijven. De coördinator is op overblijfdagen op school aanwezig en houdt contact met het team van de school over tussenschoolse opvang gerelateerde zaken. De coördinator onderhoudt uiteraard ook contact met het overblijfteam. De schoolcoördinator voor onze school is Gerdi Kaspers. Zij is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.
tel: 06-42619066 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedere overblijfmedewerker is verantwoordelijk voor de eigen groep en voor een warme overdracht naar de leerkracht.

Eten
Eten is voor de kinderen een sociaal moment:

 • Een moment van rust en ontspanning.
 • Gezellig met elkaar aan tafel.
 • Wij dragen de geloofsovertuiging van de school uit en bidden met de kinderen voor het eten en danken na het eten.
 • Ons uitgangspunt is dat de kinderen minimaal 1 boterham eten en hun drinkbeker leegdrinken. Het eventuele restant blijft in de broodtrommel, zodat de ouder/verzorger op de hoogte is van wat het kind wel of niet eet en drinkt. Wij stimuleren de kinderen om te eten maar dwingen de kinderen niet.
 • Kinderen nemen eigen brood en drinken mee naar school. Tijdens het overblijven is er geen snoep, chips en fris/ energiedrank toegestaan. Kinderen die schoolmelk drinken krijgen dit van de overblijfmedewerker aan het begin van de tso uitgereikt.

Buiten spelen tijdens de tussen schoolse opvang
We houden van duidelijkheid, structuur en gezelligheid tijdens de TSO. Afspraken worden afgestemd met de school en we sluiten ons aan bij de regels van de school. De overblijfkrachten zorgen ervoor dat de kinderen tijdens de pauze veilig en plezierig buiten spelen. Wij bieden de kinderen in samenspraak met de schoolcoördinator en het overblijfteam, speelgoed aan om actief mee te kunnen spelen op het plein. Indien het weer het niet toe laat om buiten te spelen, bieden wij binnenactiviteiten aan.

Spel

 • Er is zowel voor binnen- als voor buitenactiviteiten een breed spel- en speelaanbod.
 • Kinderen worden gestimuleerd in de dingen die zij zelf aangeven, waar zij aan toe zijn en in het samenspelen met andere kinderen.
 • Wij stimuleren kinderen positief en tolerant met elkaar om te gaan.

Themaweken en extra activiteitenbroodspelentso
In samenspraak met school organiseren wij tosti dagen waarop uw kind brood belegd met ham en/of kaas mee naar school kan nemen. Hiermee starten we op een nader te bepalen datum indien de omstandigheden het toelaten. Ook organiseren wij activiteiten met het oog op feestdagen of vakanties. Zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen....
Met hele warme dagen eten wij graag met de kinderen buiten op het schoolplein.

Communicatie
Omdat de TSO voor veel ouders een grijs gebied is, vinden wij het belangrijk dat er een goede communicatie is tussen de schoolcoördinator, school en de ouders/verzorgers.

Middels de nieuwsbrief op school houden we u op de hoogte en stelt de coördinator zichzelf en het team voor zodat u weet op welke dag welke overblijfmedewerker er voor uw kind is tijdens de TSO. Ook zal de coördinator leuke weetjes en eventuele wijzigingen brieven middels een nieuwsbrief. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de TSO uit het grijze gebied wordt getrokken en de TSO bij u meer gaat leven.

Wij willen u vragen om bijzonderheden door te geven zodat we rekening kunnen houden met uw kind. Bijvoorbeeld een overlijden van een dierbare kan veel impact op een kind hebben maar ook een geboorte van een broertje of zusje.

Heeft uw kind het niet naar de zin tijdens de TSO of vraagt u zich af waarom uw kleuter zijn 4 boterhammen tijdens de TSO niet op heeft en weer terug mee naar huis heeft gekregen, dan horen we dat graag. Zonder uw vragen of opmerkingen, kunnen we niet reageren en eventuele onrust of zorgen wegnemen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen.

Communicatie webportaal
De formele communicatie is geheel digitaal via een zogenaamd webportaal of via email:

 • Inschrijven van het kind/de kinderen.
 • Wijzigingen van overblijfdagen
 • Inzien facturen en correspondentie.

Inschrijven bij Brood & Spelen
De formele communicatie is geheel digitaal via het webportaal of via email:

broodspeleninschrijven

 • Inschrijven van het kind/de kinderen.
 • Wijzigingen van overblijfdagen
 • Inzien facturen en correspondentie.

U kunt uw kinderen bij Brood & Spelen inschrijven via onze website www.broodspelen.nl via het blok – aanmelden en inloggen. Wijzigingen en beëindigingen van het abonnement kunnen doorgegeven worden via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soorten tussenschoolse opvang
Opvang mogelijk op abonnementsbasis:

 1. Vaste wekelijkse dag/dagen
 2. Mogelijkheid tot afnemen van alleen even / oneven weken
 3. Flexibel abonnement voor 1, 2 of 3 dagen

Opvang mogelijk op incidentele basis (strippenkaart)
De medewerkers van kantoor zijn dagelijks bereikbaar om de vragen van de ouders omtrent het overblijven en facturatie te beantwoorden.

Tarieven TSO en facturatie
Het abonnementstarief is € 2,50. Voor incidentele opvang is het mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Deze zal het schooljaar 2015-2016 € 19,00 kosten en geeft recht op 6 overblijfbeurten.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per gezin. Tot en met 31 maart 2016 wordt er geen inschrijfgeld berekend.
Ouders worden tweemaandelijks gefactureerd waarbij vakanties, studiedagen en feestdagen vanzelfsprekend niet in rekening worden gebracht.
De incassomomenten zijn (ongeveer):
24 maart 2016, 24 mei 2016, 25 juli 2016,  24 september 2016,  24 november 2016 en 24 januari 2017

Mocht uw kind onverhoopt ziek worden, meldt u dit dan niet alleen aan de schoolleiding maar ook aan de schoolcoördinator van de tussen schoolse opvang. Ziekmeldingen worden achteraf gecrediteerd.

tso

Adresgegevens Brood & Spelen
Gerdi Kaspers
Schoolcoördinator
06-42619066
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kantoor: Rubenslaan 16, 3925 LB te Scherpenzeel
033-258 8684
www.broodspelen.nl 

Nieuwsbrieven

2017-2018

Nieuwsbrief TSO Brood & Spelen, november 2017
Nieuwsbrief TSO Brood & Spelen, oktober 2017
Nieuwsbrief TSO Brood & Spelen, september 2017
 
Toestemmingsformulier voor gebruik foto's