VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ouders

Een school staat nooit op zichzelf. Er zijn vele banden met de onmiddellijke omgeving van de school, maar ook met de maatschappelijke omgeving. De Rehobothschool staat letterlijk en figuurlijk midden in het dorp, maar staat ook midden in het maatschappelijke leven.

logo-woordendaadIn een klimaat van samen doen hoort ook samen delen. We spannen ons daarom ook in voor twee adoptiekinderen, die we via de organisatie ‘Woord en Daad' financieel hebben geadopteerd. Door het meebrengen van het zendingsgeld op maandag draagt ieder zijn steentje hieraan bij. Met dit geld ondersteunen we regelmatig ook andere projecten. Zodoende delen we iets van onze rijkdom met anderen.actie4kids

Rond Kerst doen we mee met actie schoenendoos van Actie4Kids, waarbij kinderen een schoenendoos vullen met eigen spulletjes voor kinderen in landen waar bijna overal gebrek aan is.

Behalve bovenstaande activiteiten nemen we als school ook met plezier deel aan activiteiten buiten de schooltijd om:

  • Kinderen kunnen meedoen aan sporttoernooien zoals schaken, korfbal en voetbal. Elk jaar nemen meerdere teams van onze school aan deze toernooien deel.
  • Het kamp van groep 8 vindt zowel binnen als buiten de schooltijden plaats. Het kamp van groep 8 duurt 3 dagen. De overige groepen gaan op schoolreis.
  • De sportcommissie organiseert jaarlijks een familiefietsdag. Iedereen kan aan deze fietstocht van ongeveer 15 kilometer meedoen. De tocht gaat langs mooie plekjes rondom Ochten. Onderweg krijgen alle deelnemers iets lekkers.
  • Een keer per jaar hebben wij een schoolfeest. Deze dag is het feest. Wij combineren deze dag met de Koningsspelen.
groep 8 op schoolkamp
Groep 8 bezoekt tijdens kamp het Airborne museum in Oosterbeek.
 

groepen 3 tm 5 op schoolreis
De groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreis.
meesters en juffendag
De verjaardagen van de meesters en juffen worden gevierd. Het is een feestdag!
 

voetbaltoernooi
Teams van de school doen mee aan verschillende toernooien, waaronder het voetbaltoernooi.

Ouderparticipatie
Veel van bovenstaande activiteiten zijn mede mogelijk door de hulp van ouders. Op veel manieren kunnen ouders assisteren. Ook zijn er vele andere (niet lesgebonden) activiteiten waarbij ouders kunnen helpen. U moet dan denken aan hulp bij handvaardigheid, feestelijke gebeurtenissen en sportieve activiteiten. Ouderhulp geschiedt altijd onder verantwoordelijkheid van de leerkrachten. We hopen op uw medewerking!

We stellen het zeer op prijs een goed contact met de ouders te onderhouden. We vinden het heel belangrijk dat wanneer de school of de ouders met een probleem of een vraag zitten, dit meteen besproken kan worden. We willen de ouders daarom oproepen om direct met de leerkrachten en de directie van de school in contact te treden als er vragen of opmerkingen zijn!